Netmentora Catalunya impulsa un Decàleg amb 10 claus per reactivar l’emprenedoria femenina

08/03/2021

8 de març, una data destacada en el calendari internacional per recordar que la desigualtat de gènere encara és una realitat en tot el món i que si bé han sigut molts els èxits aconseguits queden encara molts per superar.

La figura de la dona emprenedora constitueix una realitat cada vegada més present en les economies espanyoles. No obstant això, la bretxa de gènere en el sector empresarial encara és una assignatura pendent. Malgrat que les dones són el 51% de la població espanyola, només representen el 19% del total d’emprenedors a Espanya.

Només un 15% de les empreses emergents té dones a l’equip, la diversitat és competitivitat. Segons l’Informe OIT, ¾ de les empreses que promouen la diversitat registren un augment de beneficis entre un 5% i 20%. Només un 7,4% dels Business Angels són dones, i la probabilitat que una startup rebi finançament és un 10% superior en aquelles fundada íntegrament per homes, enfront dels que inclou almenys una dona. Cap país pot desenvolupar el seu màxim potencial sense la participació igualitària de dones i homes.

Empresàries i emprenedores de Netmentora Catalunya han creat un decàleg per impulsar i donar suport a la dona emprenedora

Una iniciativa a la que s’adhereixen empreses i entitats com: ASCEF, Aticco, Caser, Delvy, FEGP, Fundació BCN Formació Professional, KISSRETAIL, Lúcid, Morillas, Centre d’Empreses ProCornellà.

1. FEM CONSCIENTS ELS BIAIXOS DE GÈNERE PERQUÈ DESAPAREGUIN

Els biaixos inconscients de gènere existeixen (Paula Stone). Fem-los conscients, parlem i formem sobre això a homes i dones. Els nens són educats en la valentia i les nenes en la perfecció (Reshma Saujani). Per comptar amb més dones emprenedores, eduquem a les nenes i reeduquem a les dones en la valentia en comptes de en la perfecció.

2. NO A LA CONCILIACIÓ, SI A LA CORRESPONSABILITAT

Descarreguem a la dona del paper de cuidadora, deixem d’assumir que les dones han de respondre a les contingències familiars i de la llar (Observatorio Igualdad y Empleo). Emprendre ens dóna la oportunitat de gestionar el nostre temps, busquem un balanç entre la vida familiar, la laboral i la personal, la nostra amb nosaltres.

3. MILLORES EN LEGISLACIÓ… I EN CONSCIENCIACIÓ

Advoquem per uns permisos de maternitat i paternitat igualitaris, uns serveis públics de qualitat dels 0 a 3 anys, mesures que permetin compatibilitzar la conciliació familiar, laboral i personal per a homes i dones … La legislació avança però encara no afavoreix la coresponsabilitat en la maternitat i paternitat.

 4. NO HI HA COMPETITIVITAT EMPRESARIAL SENSE DIVERSITAT

Un ecosistema emprenedor divers genera un teixit empresarial equilibrat, sostenible i just. No es pot construir un futur sense tenir en compte al 50% de la població.

5. LA LLENGUA NO ÉS SEXISTA, HO ÉS L’ÚS QUE EN FEM D’ELLA

El llenguatge és un reflex de la societat que el fa servir, una eina que incorpora creences, valors, prejudicis i estereotips, una eina viva en constant evolució (Institut Català de la Dona).

Escriure o parlar només en masculí, ens porta a pensar només en masculí. El canvi és possible, està a les nostres mans adaptar el llenguatge i erradicar un ús masculinitzat de la llengua.

6. NORMALITZEM L’ÈXIT EMPRESARIAL DE LA DONA

No es percep de la mateixa manera el lideratge o l’èxit d’una dona i el d’un home (Pedro Díaz). Ni hem de “comportar-nos com a homes” ni les dones exitoses són unes trepes, normalitzem l’èxit empresarial de la dona com a èxit empresarial. I si has d’escollir entre triomfar i agradar, escull ser tu mateixa.

7. NO ESPEREM A SER CONVIDADES

El síndrome de la impostora existeix i genera pèrdua de talent femení (Amy Cuddy). Promoguem l’autoconfiança per aconseguir major visibilitat de la dona. Assumim un paper proactiu des de la confiança en el nostre potencial. Postulem-nos, no esperem a ser convidades.

8. REIVINDIQUEM LES REFERENTS FEMENINES

Necessitem referents femenines que normalitzin el paper de la dona en la història, en l’empresa, en l’emprenedoria … i n’hi ha, visibilitzem-los. Reivindiquem també les aportacions fetes per les dones (Bel Olid). Tornem la paraula a les dones, fem seves les seves aportacions i promoguem models de referència per a nenes i joves, impulsant així a les futures líders.

9. COMPARTEIX ELS TEUS ÈXITS… I ELS TEUS FRACASSOS

Adquirim un compromís social amb la societat, amb les emprenedores. Compartim els nostres èxits, els nostres fracassos, els nostres aprenentatges. Empresàries, directives i emprenedores, ajudem i acompanyem a altres dones, compartir ens ajuda a créixer.

10. FEM XARXA

Dediquem temps a assistir i a participar a trobades empresarials i emprenedores. Fem xarxa amb altres entitats i persones i fem-ho des de la inclusió i la paritat. Intercanviem coneixement i promoguem una economia de i per a les persones.

Newsletter

Segueix-nos

© IndianWebs