L’impacte de l’acompanyament en xarxa i de les dones emprenedores

03/05/2021

El passat 3 de maig, Netmentora Catalunya, EconomistesBAN, la Comissió d’Economia Financera, la Comissió d’Emprenedoria i la Comissió d’Igualtat del Col.legi d’Economistes de Catalunya, vàrem intercanviar experiències amb empresàries i emprenedores referents a l’ecosistema amb l’objectiu de proposar accions que donin suport a la dona emprenedora.

Un plaer comptar amb referents com:

  • Eli Abad – Sòcia Fundadora Between Technology, Membre de Netmentora i de la xarxa d’inversors privats EconomistesBAN del Col.legi d’Economistes de Catalunya
  • Lorena Toda – Emprenedora & COO Leti Pharma i Membre de Netmentora
  • Mercè Brey – Fundadora BLUE, Co-Fundadora +Diversity
  • Núria Basi – Presidenta Basi Group i Membre de Netmentora
  • Talía Bonmatí – Fundadora Dinbeat i Membre de Netmentora
  • Beatriz De Vicente, Directora Netmentora Catalunya

Igualtat, xarxa i inversió. 3 elements d’èxit per a les empreses del futur

Diferents bretxes de gènere es van tancant poc a poc i d’altres perseveren. Només un 15% de les empreses emergents té dones a l’equip quan s’ha demostrat que la diversitat és competitivitat. Segons l’Informe de l’OIT, la majoria de les empreses que promouen la diversitat registren un augment de beneficis d’entre un 5% i 20%. Paradoxalment les  tarups fundades per dones reben menys finançament que les creades per homes tot i la seva major rendibilitat.

Una de les causes de la bretxa d’inversió en startups es deu al fet que els projectes presentats per dones són menys valorats durant elpitchings de presentació, particularment en els aspectes tècnics. Generalment les dones realitzen suposicions més realistes  mentre que els homes tendeixen a fer projeccions més arriscades. Sense oblidar que només un 7,4% dels Business Angels són dones, i la probabilitat que una startup rebi finançament és un 10% superior en aquelles fundades íntegrament per homes, enfront dels que inclouen almenys una dona. Cap país pot desenvolupar el seu màxim potencial sense aprofitar el talent d’homes i dones.

Tot i que ja s’estan identificant i tancant algunes bretxes de gènere en l’ecosistema emprenedor, encara queda un llarg camí per davant. Donar suport a les emprenedores és fonamental per promoure la igualtat de gènere i desenvolupar una economia més competitiva, justa i inclusiva.

Empresàries i emprenedores de Netmentora Catalunya han creat un decàleg per impulsar i donar suport a la dona emprenedora

Una iniciativa a la que s’adhereixen empreses i entitats com: ASCEF, Aticco, Caser, Delvy, EconomistasBAN, FEGP, Fundació BCN Formació Professional, KISSRETAIL, Lúcid, Morillas, Centre d’Empreses ProCornellà.

-VEURE DECÀLEG AQUÍ –

Newsletter

Segueix-nos

© IndianWebs