Escenaris de futur per a l’organització d’esdeveniments

15/04/2021

per Jordi Montserrat / CEO Barter i Membre Netmentora

 

Ara, just un any que la pandèmia va canviar la nostra realitat, va destrossar la nostra habilitat per planificar, un dels nostres valors de gestió per a l’organització d’esdeveniments. Els humans ens crèiem invencibles sobre la naturalesa, les màquines, res dolent podia passar, ens sentíem fora de perill i segurs.

La nova realitat ha estat una ampliació de les tendències que ja coneixíem abans, s’ha accelerat el procés d’alguna cosa que havia de passar, només que s’ha produït de manera disruptiva.

Canvia això el model de negoci dels esdeveniments? Sí i d’una manera imparable, de fet està passant, encara que en algun moment es pugui pensar que això és transitori i tornarem als nostres clàssics models presencials.

Per pensar-hi Barter i Connectingbrains vam organitzar el workshop «Mirar a el futur per actuar en el present, El Futur dels Esdeveniments», amb l’objectiu de plantejar escenaris de futur per als organitzadors d’esdeveniments.

Durant la jornada es van plantejar tres escenaris possibles:

1- Escenari continuista, de megaciutats, capitalisme i creixement il·limitat

  • Esdeveniments elitistes en format físic que puguin construir-se fins i tot amb les actuals limitacions de mobilitat i seguretat, oferint als participants l’incentiu d’una temàtica concreta o d’un sector reduït.
  • Esdeveniments multitudinaris en grans espais, amb diversitat d’activitats paral·leles i efectes especials gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies disponibles.
  • Esdeveniments especialitzats amb un concepte vertical que promou el networking i un contingut transversal a diferents sectors i interessos (tecnologia, ètica, societat …)
  • Nou model Revenues nova manera de definir com monetitzar els resultats d’una fira o esdeveniment, molt lligat a la possibilitat de concretar vendes o col·laboracions durant la trobada o posteriorment.

 2- Escenari de col·lapse, col·lapse ambiental, austeritat, supervivència

  • Macroesdeveniments Glocals amb escenaris distribuïts en diversos punts de la mateixa ciutat i en diferents ciutats del món, donant així la possibilitat als petits centres de participar en grans esdeveniments i reduint els impactes ambientals deguts als desplaçaments.
  • Ús sostenible dels recursos aprofitant espais existents per reduir els costos ambientals del muntatge i desmuntatge d’instal·lacions efímeres, aprofitant l’ús d’energia renovable produïda en situ, minimitzant el marxandatge reemplaçat per pocs objectes útils i informació compartida de forma digital.
  • Inclusivitat i respecte de les persones eliminar formats i estereotips establerts ancorats en valors de l’passat i adoptar nous idearis.

 3- Escenari de transformació hyperrealitat, tecnocràcia, la tecnologia és la solució

  • Entendre les necessitats tant de les persones que assisteixen als esdeveniments físics, així com de les que assisteixen a esdeveniments virtuals i crear una comunitat a la qual puguem orientar millor les nostres propostes.
  • Oferta personalitzada tant dels continguts com dels horaris de connexió o assistència, així com dinamitzar i gamificar cada esdeveniment segons el tipus de perfil que assisteix.
  • Incentivar les interaccions que es poden produir entre els participants durant un esdeveniment, sigui aquest físic o virtual i trobar la tecnologia que permeti identificar totes aquelles que han sorgit.

No tenim la bola de vidre per veure com seran el esdeveniments en el futur, però l’exercici ens va ajudar a pensar i reflexionar sobre com han canviat els interessos de les persones respecte als esdeveniments, que estructures i formats oferiran els esdeveniments post pandèmia, que experiències i continguts de retenir als participants d’un esdeveniment, com es hibridará el presencial, el virtual i el digital per oferir una millor experiència.

En definitiva, mirar al futur per actuar en el present.

 

Newsletter

Segueix-nos

© IndianWebs