Competize, la revolució de la competició esportiva

12/07/2021

Competize revoluciona les competicions aficionades, convertint qualsevol lliga de barri en la Champions League. Digitalitzen la gestió manual d’esdeveniments, jugadors i fans a 29 esports i eSports en més de 100 països. Actualment ajuden a 260.000 usuaris registrats, entre ells el club RCD Mallorca, Federació Extremeña de Voleibol i Diputació de Màlaga.

Gràcies a la seva web i aplicacions mòbils, els organitzadors estalvien temps en l’administració de competicions, generen milers de seguidors i monetitzen els seus esdeveniments amb patrocinis. Alhora, els jugadors accedeixen a les seves estadístiques personals i els fans segueixen detalls dels partits en viu.

Què es perdria el món si la vostra empresa no existís?

Competize va néixer de la necessitat de digitalitzar un sector que encara es gestiona amb fulles d’Excel i WhatsApp.

Però a quin organitzador no li agradaria automatitzar les classificacions? I quin pare no voldria rebre una notificació al mòbil quan el seu fill marca un gol, com si l’hagués marcat Messi?

Operem en un mercat fragmentat i som la solució més escalable, que pot créixer fàcilment a través de diferents disciplines esportives i tipologies d’organitzadors, des d’ajuntaments fins a sorres de eSports. La nostra visió no és només digitalitzar la gestió de competicions, sinó també ajudar els organitzadors a generar més ingressos per mitjà de la monetització de les dades de jugadors i fans.

Com vau decidir començar aquesta aventura empresarial?

Després de veure el boom digital en esports individuals amb aplicacions com Strava i alhora no conèixer ni tan sols la posició del seu equip en la lliga local, Jesús va començar el desenvolupament d’una plataforma feta per i per als jugadors. Al 2017 va conèixer a Klara en un programa d’emprenedoria a Barcelona i tots dos van decidir apostar pel projecte i convertir-lo en una empresa, juntament amb KickUp Sports, l’acceleradora de startups del club de futbol SL Benfica.

Heu creat alguna empresa anteriorment?

No. Jesús s’ha dedicat més de 15 anys al desenvolupament d’aplicacions mòbils i projectes I+D per a empreses com Telefónica i The Guardian, mentre que Klara ha liderat el creixement de la base d’usuaris en diferents startups.

Què és el que us ha cridat l’atenció de Netmentora?

Gràcies a Netmentora hem tingut l’oportunitat de qüestionar la nostra estratègia en un punt d’inflexió important per a l’empresa. Acabem de rebre una inversió financera que ens permetrà créixer en equip, consolidar el model de monetització i expandir-nos internacionalment. No obstant això, sent emprenedors primerencs, se’ns poden escapar amenaces o oportunitats per falta d’experiència. Netmentora ens permet conèixer professionals que poden complementar els nostres coneixements i ens ajuden a accelerar el nostre aprenentatge amb les preguntes adequades. El veritable fracàs no és fallar, sinó no aprendre.

On veieu la vostra empresa en els propers 2-3 anys?

Actualment ens focalitzem en expansió en eSports, un esport que ja apassiona a més de 3 bilions de jugadors a nivell mundial. Alhora volem potenciar els esports de raqueta, entre ells el tennis i el pàdel, que han viscut un creixement accelerat durant la pandèmia. I també centrarem els nostres esforços en expansió internacional, principalment a Mèxic i altres països d’Amèrica Llatina.

Quin és el vostre somni?

La nostra visió és fomentar la pràctica esportiva, fent les competicions més fàcils d’organitzar i seguir. Volem ser l’estàndard de l’esport aficionat que a nivell mundial centri les dades de totes les competicions i tots els jugadors en un sol canal.

Newsletter

Segueix-nos

© IndianWebs