Com finançar la meva empresa amb la mínima dilució: Cas Refruiting

22/06/2021

Els CEO2CEO són ​​un nou format d’esdeveniment que vam estrenar aquest mes als espais d’Aticco per donar resposta als dubtes d’emprenedors i empresaris de forma pràctica i directa, gràcies a l’experiència de primera mà de les startups i empreses que conformen la xarxa de Netmentora Catalunya.

Aquest primer capítol l’hem dedicat a les finances i en concret a “Com finançar la teva empresa amb la mínima dilució”. Per a això hem comptat amb Upbizor, companyia enfocada en ajudar a créixer a les startups, i amb la startup Refruiting, que ofereix solucions d’alimentació saludable per a empreses.

Així que hem preguntat directament als principals implicats: Felipe Ojeda, CEO & Founder de Refruiting i Jordi Altimira, Managing Director d’Upbizor, per que ens ajudin a sintetitzar la importància de finançar una empresa amb la mínima dilució.

Felip,

Per què és important finançar una empresa amb una mínima dilució?

És important mantenir la teva llibertat en matèries reservades com a emprenedor per portar el negoci on tu vulguis.

És una cosa que ha de preocupar en un inici?

Crec que si, com vas a créixer ha d’estar al teu ADN. Com i amb ajuda de qui vas a portar l’estratègia que t’has marcat.

Quins consells li donaries a altres startups en aquest sentit?

  • Validar la idea de negoci i cada pas abans d’invertir fort.
  • Escollir bé els socis i alinear-te molt bé amb ells.
  • Protegir aquesta aliança de socis amb un pacte molt treballat.
  • Tenir un mindset de millora contínua. Créixer, parar, créixer, parar … anar consolidant el creixement.
  • Focus, no deixar-te portar per les mil idees que t’aniran sorgint.
  • La rendibilitat cal calendaritzar-la i planejar-la.

Què t’ha aportat l’assessorament d’algú com Jordi Altimira?

Crec que sempre val la pena tenir algú extern validant amb el seu expertise els teus passos. Cal ser humil per deixar-se aconsellar sobre el que portes fent cada dia de la teva vida … Hem de saber que no arribem a tot i recolzar-nos en experts de cada matèria ens pot aportar aire i idees fresques.

Per què creus que és important traslladar la teva experiència a altres startups?

Val la pena posar en escac les teves decisions. El teu camí triat és un i no sempre el correcte. Hi ha moltes opcions, no és blanc o negre. Consultar més grisos ajuda a tenir perspectives noves que pots més endavant aplicar a la teva organització.

Jordi,

Què t’ha aportat assessorar Refruiting?

Ens ha aportat conèixer de prop un cas sobre com créixer amb equity limitada, la tenacitat de l’equip emprenedor i sobretot, en context de pandèmia, veure com s’ha d’aplicar un pla de contingència, ja que amb les oficines tancades la seva línia principal de negoci va veure caure la seva facturació a zero.

Gràcies per les vostres recomanacions i experiències.

I a vosaltres us esperem al proper CEO2CEO!

 

 

Newsletter

Segueix-nos

© IndianWebs