Recovo: recirculació de teixits sobrants de la producció de col·leccions de moda.

31 de gener de 2022

Recovo, s’incorpora a la xarxa Netmentora Catalunya en ser premiada després de superar el període de bootcamp.

L’empresa fundada per Marta Iglesias i Mónica Rodríguez és una plataforma de revenda B2B en la qual les marques poden comprar i vendre teixits sobrants. Recovo vol contribuir així a un futur circular en el sector de la moda a través de la tecnologia, la traçabilitat i el poder de la comunitat.

Què es perd el món si la vostra empresa no existís?

El desaprofitament tèxtil és un dels majors problemes de la moda que deixa a moltes marques amb molts teixits sobrants una vegada han finalitzat la producció de les seves col·leccions. A través de la recuperació tèxtil les marques poden donar-los una segona oportunitat i minimitzar el seu impacte ambiental. A Recovo reduïm el desaprofitament tèxtil i creem connexions que casen l’oferta i la demanda de teixits no utilitzats.

Com vau decidir començar aquesta aventura empresarial?

Nosatres havíem treballat prèviament en el sector de la moda i ja coneixíem el problema del textile waste de primera mà. Així doncs, vam fer coincidir aquesta problemàtica amb la nostra motivació de crear un projecte d’impacte positiu en la societat. Com a conseqüència, va néixer Recovo.

Heu creat alguna empresa anteriorment?

Si, Mónica, CEO de Recovo, va crear i va liderar una marca de moda anomenada Dreamers Not Allowed. Allà, a més a més, va poder identificar els reptes diaris als quals s’enfronten les petites i mitjanes empreses de moda a l’hora de produir col·leccions sostenibles.

Què és el que us ha cridat l’atenció de Netmentora?

Hi ha molts aspectes de Netmentora que ens han cridat l’atenció, però potser el que més ha sigut el d’aprendre d’una comunitat d’emprenedors i experts que han passat pel procés de crear, gestionar i escalar una empresa d’èxit des de zero.

On veieu la vostra empresa en els pròxims 2-3 anys?

La veiem com a una de les empreses líders del moviment circular dins del sector tèxtil que aconsegueix, amb la seva activitat, un canvi tangible sobre el medi ambient.

Mónica Rodríguez, Cofundadora i CEO de Recovo Quin és el vostre somni?

Veure com des de petits dissenyadors fins a les marques més rellevants de la comunitat són part del canvi cap a un futur circular de la mà de Recovo. Gràcies per la vostra aportació i benvingudes a la xarxa de Netmentora Catalunya