Rebem una subvenció per promoure la igualtat de dones i homes.

19 d'octubre de 2021

Al 2020, gràcies al suport de l’Institut Català de les Dones i al treball en xarxa amb l’ecosistema empresarial i emprenedor de Catalunya, Netmentora ja va aconseguir incrementar la presència de dones al programa d’acompanyament, passant d’un 7% de dones premiades a un 37%.

Tot i així, la tasca ni molt menys s’ha enllestit. Necessitem recolzar la inquietud emprenedora de les dones per ajudar-les a consolidar empresa i recolzar la presència de més dones empresàries com a referents en un ecosistema masculinitzat.

Ara, a Netmentora hem rebut una subvenció a entitats privades sense ànim de lucre per a projectes i activitats per promoure la igualtat de dones i homes de l’Institut Català de les Dones.

Des de Netmentora, estem compromeses amb la dona treballadora i emprenedora, és per això que portem uns anys treballant la sensibilització del col·lectiu de dones per fomentar el seu accés al món de l’emprenedoria i també, per fomentar la participació d’empresàries en els processos d’acompanyament; com a referents i com a part clau d’un acompanyament divers que incorpori la perspectiva de gènere.

Gràcies a aquesta subvenció, s’ha activat un pla de difusió d’empresàries i d’empreses liderades per dones per visualitzar referents femenins, que persegueix els següents objectius:

• Aconseguir revertir la marxa enrere en equitat laboral que ha provocat la crisi de la covid. • Impulsar la figura de la dona emprenedora a Catalunya i aconseguir una equitat entre els projectes acompanyats i liderats per homes i dones a Netmentora Catalunya •Afavorir la creació de nous llocs de treball d’empreses liderades per dones • Visibilitzar aquests projectes a la xarxa empresarial Netmentora i fora d’ella, i la feina de les dones en el món de l’emprenedoria i l’empresa.

D’altra banda, pel que fa a la sensibilització i visibilització de referents femenins per tal de fer acompanyaments més diversos i igualitaris s’han activat les següents accions:

• Convocatòries per seleccionar dones emprenedores que accediran al programa de pre-acompanyament i acompanyament de Netmentora junt amb altres entitats de l’ecosistema. • Difusió del Decàleg Dona i empresa, creat per la Comissió de treball d’igualtat, per donar a conèixer els biaixos de gènere en l’emprenedoria. • Reunions amb entitats per promoure el rol de la dona emprenedora com a impulsora de l’economia. • Creació i participació en taules rodones amb entitats de l’ecosistema empresarial • Organització de tertúlies amb persones empresàries i emprenedores de la xarxa on compartir experiències • Difusió en xarxes, web i butlletí de l’avanç de l’empresa: qui s’hi suma, ocupació generada, casos d’èxit… • Vetllar per la participació igualitària de dones a totes les trobades empresarials organitzades per Netmentora per normalitzar el paper de la dona en aquest entorn • Empresàries membres de Netmentora Catalunya, com la Nuria Basi, presidenta de Basi Group, compromesa amb l’emprenedoria i el paper de la dona en l’empresa, exerciran com a referents de la iniciativa.