Re-Pot Market: El supermercat sense plàstics online nascut a Barcelona

4 de maig de 2022

Re-pot Market és un supermercat online que té com a objectiu oferir als clients l’opció de consumir els seus productes habituals sense generar residus. D’aquesta manera, totes les compres fetes són lliures de plàstics i de residus. Aquest procés es du a terme mitjançant l’economia circular, ja que l’objectiu principal és minimitzar els residus materials i oferir els nostres productes en envasos de vidre reutilitzables. Això vol dir que un cop el client ha consumit el seu producte, es recull l’envàs, es neteja, es desinfecta i es reutiliza.

Què es perd el món si la vostra empresa no existís?

Molt! Però sobretot es perdria la forma de consum que necessita el nostre plantejament. Un consum còmode, ràpid i sense impacte mediambiental, ja que amb Repot no es genera cap tipus de residu.

Com vau decidir començar aquesta aventura empresarial?

És una història que ens agrada compartir. Re-pot va ser fundada per tres socis, i realment va néixer d’un viatge que vam fer al sud-est asiàtic, concretament al Vietnam. Volíem banyar-nos un dia per les platges i va ser impossible a causa de la gran quantitat de plàstics que hi havia al mar. Va ser en aquell moment que ens vam adonar que havíem de fer qualsevol cosa amb un impacte positiu en aquesta problemàtica, ja que les nostres accions, per més consciència mediambiental que tinguessin, no eren suficients. A més, tampoc no trobem al mercat cap plataforma que ens permetés reduir fàcilment el nostre impacte en el consum. Volíem quelcom que no fos costós en el temps i que fos còmode. “El nostre somni més gran és que el model retornable es converteixi en el model principal de consum” – Javier Maella i Alejandro Roset, Cofundadors de Re-Pot Market

Heu creat alguna empresa anteriorment?

No, cap. És la nostra primera vegada i tot i ser una batalla diària i nova per a nosaltres, sens dubte ens encanta aprendre i anar provant. I, sobretot, gaudim facilitant al client allò que ens sol·licita.

Què és el que us ha cridat l’atenció de Netmentora?

La qualitat dels professionals que conformen la xarxa de Netmentora i experiència adquirida per cadascun en el seu sector creiem que té un valor incalculable.

On veieu la vostra empresa en els pròxims 2-3 anys?

Ens encanta ser ambiciosos i proposar grans objectius. Veiem Re-pot com el nou Mercadona sostenible, amb servei a totes les grans ciutats d’Espanya i fent els seus primers passos al mercat internacional. Per descomptat, volem continuar ampliant el catàleg de productes perquè el client pugui trobar la cistella bàsica el més completa possible.