Presentació de l’estudi sobre l’Estat de l’Emprenedoria Femenina a Catalunya

5 de febrer de 2022

Netmentora Catalunya va participar en la presentació de l’estudi sobre l’Estat de l’Emprenedoria Femenina a Catalunya (Women Entrepreneurship in Catalonia: Reality and challenges from an innovation andtechnology perspective). Aquest informe té per objectiu analitzar de forma multidimensional l’emprenedoria de les dones a Catalunya en el món del desenvolupament de la innovació i el sector tecnològic.

L’estudi ha estat elaborat per Esade Creapolis i TIC Catalunya en col·laboració amb expertes de l’àmbit de l’emprenedoria, la tecnologia i la transformació digital. Entre elles hi destaquem a la Luisa Bernadó (Lideratge 50/5 0 – Grup tecnològic ), la Sandra Arévalo (Women Angels for STEAM/Wisar), l’Helena Torras (We Rock Capital) o la Beatriz de Vicente Buqueras, Managing Director de Netmentora Catalunya.

Les principals finalitats de l’estudi són les d’assenyalar quines són les àrees del sector tecnològic, on encara existeixen bretxes, reptes i oportunitats, observar en quins aspectes les dones emprenedores han assolit avenços significatius i, finalment, la forma de plantejar un full de ruta per aconseguir podrien assolir aquests reptes.

A continuació us compartim algunes de les principals conclusions de l’estudi:

• Lideratge i autoconfiança. Hi ha un pensament generalitzat entre les dones de no poder liderar un projecte empresarial en l’àmbit tecnològic. Aquesta situació es veu reflectida en la tipologia d’empreses que s’impulsa i es lidera en l’actualitat. • Desigualtat, de forma global i habitual, en l’accés al finançament. Les dones tenen més dificultats per rebre ajudes i suport que els homes, donat que els fons d’inversió han estat pensats en clau masculina per la inexistència de projectes encapçalats per dones. • Manca de referents femenins. És necessari millorar el lideratge de les dones per obtenir una bona visibilització del seu talent i enfortir l’autoconfiança de tota la resta. • Més captació de talent femení STEM. S’observa que hi ha voluntat d’adquirir talent femení en les empreses tecnològiques. Per tant, cal donar suport i ajut per fer punts de contacte entre les empreses i les universitats i els centres generadors de talent.

Podeu consultar-ne l’informe complet aquí: https://bit.ly/3AAttrk

“Les dones estan educades en la perfecció i els homes en la valentia. Falta finançament però sobretot autoconfiança” Beatriz de Vicente – Nementora

Abans de finalitzar l’acte es van fer entrega de les subvencions d’emprenedoria digital femenina a diferents empreses del sector. BCOME i MEETOPTICS, startups de la xarxa Netmentora Catalunya, van rebre una ajuda, en forma de subsidi econòmic, per desenvolupar i escalar els seus projectes. Enhorabona a totes dues!