Meet & Eat: estrenem nou format amb Jordi Pascual (Udon i soci de Netmentora)

22 d'abril de 2022

Dimecres passat vam celebrar la primera edició del Meet & Eat.

Es tracta d’un nou format d’esdeveniment mensual que està liderat per la Junta de Startups de Netmentora Catalunya i en el que un convidat de luxe contesta a les preguntes dels diferents membres de la xarxa.

En aquesta primera cita, ens vam reunir un total de 20 persones (entre socis i emprenedors) a l’espai gastronòmic Canela Fina i vam comptar amb Jordi Pascual (Founder d’UDON i soci de la nostra xarxa).

UDON és un restaurant especialitzat en noodles, que basa el seu negoci en el concepte de casual dining. Combina la filosofia del menjar ràpid, la velocitat i el preu competitiu amb la qualitat de la matèria primera i el servei de la cuina tradicional. A continuació us compartim algunes de les principals idees que Jordi Pascual va compartir durant la distesa conversa al Meet &Eat:

• Locals propis vs. franquícies. Combinem ambdues opcions, però hem dirigit la nostra política cap a una selecció de franquiciats amb molta cura. Seleccionem franquiciats especialistes en restauració, amb capacitat de gestió i amb pulmó financer. Això ha comportat que tinguem una ràtio de fracàs molt baix i que el 60% dels nostres franquiciats siguin multifranquiciats. És a dir, inversors que tenen diversos restaurants a una mateixa zona geogràfica. D’altra banda, en els locals propis és on fem les proves, tant a nivell d’operacions com de nous productes. Si funciona l’extrapolem a la resta de locals. • Model d’expansió. Per fer una expansió de tota la xarxa de franquícies vam desestimar l’ajuda de consultors externs per la seva elevada estandardització, cosa que no encaixava amb la intenció original de personalitzar tot el procés. Per això, vam recórrer a la incorporació de professionals experts en el desenvolupament del nostre propi model de franquícia. • Experiència d’usuari Udon. Per aconseguir una experiència similar a tots els locals hem dissenyat un manual d’operacions molt exhaustiu. També tenim un equip de formació que es desplaça a qualsevol lloc i, a més a més, hem creat una plataforma online per distribuir vídeos exclusius per als col·laboradors de la nostra xarxa. • Avantatge competitiu. La diferencia competitiva d’Udon resideix en el fet que vam ser pioners en el concepte de menjar asiàtic en el nostre territori. Coneixem molt bé el producte, el negoci i el que vol client (hem sabut adaptar-nos al consumidor local). D’altra banda, ens hem diferenciat de la competència amb productes ecològics i de benestar animal amb estàndards de molt bona qualitat. • Dark Kitchen. No ens plantegem crear una dark kitchen perquè tenim un compromís ferm amb el franquiciat. No seria just treure’ls una gran part de la seva facturació, després d’haver fet una gran despesa d’energia i esforç econòmic en l’obertura d’un local, en el reconeixement de marca, etcétera. • Creixement del take away i el delivery. El take away i el delivery sempre ha sigut un element clau en l’estratègia d’Udon, però no ha sigut fins a l’aparició de la pandèmia del coronavirus, que aquest tipus de consum s’ha generalitzat entre el consumidor. Quan vam haver de tancar per la pandèmia vam posar en pràctica tota l’experiència acumulada i ens vam focalitzar molt en aquest canal de venda. • Avantatges i desavantatges de la pandèmia de la Covid-19. Com a part positiva diria que en temps prepandèmics el nostre volum de vendes de delivery estava al voltant del 10% de la facturació i que ara ha pujat, gràcies als nous hàbits, entorn el 18%. També hem après a afinar moltíssim els costos i ara som més eficients que abans.

Contràriament, vam tenir molts problemes amb els llogaters dels locals, perquè ens continuaven passant els rebuts tot i que vàrem estar tancats durant mesos i obteníem menys ingressos. https://www.youtube.com/watch?v=Quegyki7ZxI&t=2s