Mapsi Photonics: La revolució del mercat dels filtres infrarojos

16 de maig de 2022

Mapsi Photonics neix amb la vocació de revolucionar el mercat dels filtres infrarojos per a aplicacions industrials i mèdiques. Aquest tipus de filtres van dins dels sensors de gasos i les cambres tèrmiques i són els responsables de seleccionar el gas o la temperatura a detectar. La seva tecnologia, patentada i totalment disruptiva, busca posicionar-se al mercat com un relleu dels filtres actuals, els filtres multicapa, els quals presenten baixa resolució a les aplicacions abans esmentades. La nostra solució permet millorar la resolució actual (x2), reduir els costos de fabricació a la meitat i tenir una petjada ecològica menor (75% menys que els filtres multicapa). A més, com que és una tecnologia 100% de silici, habiliten la detecció en ambients hostils (temperatures i humitats elevades). També estan estudiant aplicar els nostres filtres a la detecció de biomolècules i microplàstics amb una alta sensibilitat.

Què es perd el món si la vostra empresa no existís?

Es perdria un relleu generacional dels filtres infrarojos i, amb això, una oportunitat per accelerar i engrandir el mercat de la detecció a l’infraroig. El món no podria avançar tan ràpid en aplicacions com la termografia, la detecció de gasos en ambients hostils o la monitorització de processos industrials a temperatures elevades.

Com vau decidir començar aquesta aventura empresarial?

Els impulsors de Mapsi Photonics, Daniel Segura Garcia i David Cardador Maza, vam decidir crear Mapsi Photonics després de 4 anys de recerca als nostres respectius doctorats i després d’una validació del mercat. Patentem el disseny dels filtres i ens embarquem a la cerca de finançament per poder dur a terme el projecte.

Heu creat alguna empresa anteriorment?

Sí. El David ha creat 2 cooperatives relatives a la fotovoltaica. Una, Nostraenergy, segueix en activa a Itàlia.

Què és el que us ha cridat l’atenció de Netmentora?

La seva capacitat d’articular una xarxa amb desenes d’anys d’experiència a l’esquena.

On veieu la vostra empresa en els pròxims 2-3 anys?

En una fase d’escalat. A la transició entre startup i scaleup a nivell de vendes.

Quin és el vostre somni?

Ser una empresa clau al mercat de la detecció infraroja. Especialment, volem ser un referent al mercat dels filtres al rang de l’infraroig llunyà. En allò social, somiem ser una empresa que reparteixi la riquesa entre els seus treballadors i la societat que li ha donat l’oportunitat de ser el que som.