La Impact Night reconeix els líders del futur i fa una crida a alliberar els unicorns

23 de març de 2022

“FreeThe Unicorns” és l’eslògan que va marcar la Impact Night de Netmentora Catalunya, l’esdeveniment que celebrem cada any i on hem incorporat, per primera, vegada, els reconeixements als Impact Leaders.

https://www.youtube.com/watch?v=Bk-RgRWpCWU&t=3s

Els Impact Leaders són emprenedors i emprenedores que donen resposta als reptes que afrontem com a societat i que representen els nostres valors de creixement en xarxa, el canvi social i el retorn al territori.

Durant la Impact Night “vam alliberar els unicorns”. Una temàtica inspirada en la nostra filosofia i que reivindica un model d’empresa a llarg termini, que genera ocupació, desenvolupament econòmic en els territoris i que busca generar impacte social i no sols el benefici econòmic.

L’esdeveniment va aplegar no només els membres de la xarxa sinó també representats de l’ecosistema empresarial i emprenedor català com el Sr. Albert Castellanos secretari d’Empresa i Competitivitat o Joana Barbany, Directora General de Societat Digital. Ells dos, juntament amb Marc Morillas (CEO Morillas Brand Agency) i Núria Basi (Presidenta Basi Group), van ser els encarregats de presentar els reconeixements com a empreses partner de l’esdeveniment.

Per definir els reconeixements, es van agrupar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en 6 categories. La Junta Directiva de Netmentora Catalunya va seleccionar entre les més de 70 startups membres de la xarxa Netmentora, tres finalistes per cada una de les 6 subcategories. Posteriorment, un Jurat d’experts va votar als guanyadors sota els criteris: la resposta que donen a l’ODS, grau d’innovació i major potencial de creació d’ocupació.

Aquest jurat va ser compost pels màxims representants d’institucions, tan públiques com privades: ACCIÓ, AIJEC, ASCEF, Aticco, Autoocupació, B Lab, Catalunya Empren, Centre d’Empreses ProCornellà, Delvy, ESADE Ban, ESCI, FIDEM, Fresh People, Fundació BCN Formació Professional, Institut Català de les Dones, Departament de Presidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Lúcid, MWC, StartUB!, The Collider, UPF Business Shuttle, UPC, Upbizor, Via Empresa i WA4STEAM.

Els Impact Leaders finalistes i guardonats van ser:

CATEGORIA — PERSONA Integració, igualtat d’oportunitats i no-discriminació. Laura Fernández (All Women), Oriol Escursell (Nilak), i Carlota Hernández i Ana Martínez (Profes en Apuros). IMPACT LEADER: Laura Fernández (All Women Salut i benestar per una vida digna. Jordi Boix (Psonrie), Roger Guasch (IMA Contigo) i Tomás Lóbez (Nixi for Children). IMPACT LEADER: Tomás Lóbez (Nixi for Children)

CATEGORIA — PLANETA Producció i consum responsable i sostenible. Oscar Gallego, Carles Grau i Carol Frau (Blaine Box), Anna Cañadell i Alba Garcia (BCOME) i Oriol Aldomà i Marc Ibós (Talkual Foods). IMPACT LEADER: Anna Cañadell i Alba Garcia (BCOME). Emergència climàtica i deteriorament dels ecosistemes. Joaquim Bas, Alessandro Calcagno i Carlos Gómez (Groots), Ana Luz Sanz i Maxime Boniface (Vacka) i Armand Folch (Conca Organics). IMPACT LEADER: Joaquim Bas, Alessandro Calcagno i Carlos Gómez (Groots).

CATEGORIA — PROSPERITAT Innovació per generar impacte en indústria. Alexandre Guinefolleau i Emmanuelle Guinefolleau (Amenitiz), Gerard Fernández (Engidi) i Albert Duaigües (RawData). IMPACT LEADER: Albert Duaigües (RawData). Creixement econòmic i treball decent. Santi Molins (Talentfy), Joshua Molina (Oasis Hunters) i Albert Bladas i Georgina Coll (Columat). IMPACT LEADER: Santi Molins (Talentfy).

Enhorabona a totes les guardonades i a tots els guardonats! Per seguir transformant el futur plegats.