Blaine: decora espais amb flors sostenibles.

15 de febrer de 2022

Blaine ofereix un servei de decoració per subscripció que té com a objectiu adornar espais públics i privats amb flors artificials. El seu client pot escollir entre més 650 tipus de rams, plantes o macetes amb el qual ambientar diferents punts de la seva oficina o restaurant. El cert és que l’elevada qualitat dels materials amb què estan confeccionats, a més d’un disseny que se centra en l’atenció als detalls, costa diferenciar-ho, a simple vista, d’un ram o planta natural.

Els fundadors de Barner són amants de les flors naturals, però són conscients de la seva escassa vida útil així com de l’alt cost per al comprador. Per aquesta raó es van marcar com a principal finalitat que l’usuari pogués decorar qualsevol espai de forma atractiva, però amb l’estalvi d’un 75% respecte a les flors naturals i sense tenir la preocupació d’haver-les de regar.

Blaine té quatre línies essencials de negoci: travel, especialitzada en hotels; office, per a oficines; wellness i beauty, que es troben dedicats a serveis de bellesa i serveis similars, i, finalment, restauració. El subscriptor pot canviar de producte per un de nou de forma mensual, bimestral o trimestral amb el qual Blaine lliura un nou disseny i recull l’anterior, amb canvi de gerro i transport inclosos.

En aquest sentit, l’empresa ha implementat un model innovador d’economia circular que disminueix els residus i beneficia, de forma paral·lela, el conjunt de la societat. El seu model consisteix a fer rotar, cada mes, els diferents rams pels seus clients en el transcurs de la seva vida útil, que està estimada en quatre anys. Una vegada finalitzat el procés, el proveïdor de Barner recicla els materials amb els quals estan fabricats els rams per a confeccionar uns de nous. Així doncs, es replica i prolonga la vida útil d’un ram natural, que oscil·la en entre 5 i 7 dies, fins a quatre anys.

Com vau decidir començar aquesta aventura empresarial?

Ens fixem en el problema que existia i vam veure que decorar amb flors diàriament era per a “rics” el nostre objectiu és democratitzar l’ús de les flors per a qualsevol usuari fent-lo més econòmic i pràctic. Comencem oferint els nostres serveis a Barcelona al vertical B2B i vam anar creixent en sectors i en demografia. Actualment operem en tota Espanya.

Heu creat alguna empresa anteriorment?

Sí, vam ser els majors majoristes de flors per al dia de Sant Jordi durant tres anys consecutius. L’últim any vam vendre 140.000 roses a Catalunya. Els nostres clients es posaven amb una parada a Barcelona a vendre roses. Nosaltres els gestionàvem la parada: llicència de venda i roses.

Què és el que us ha cridat l’atenció de Netmentora?

És una xarxa molt potent, amb una gran capacitat de connectar amb persones de perfils diferents, però sempre de l’àmbit empresarial. Els esdeveniments, com el networking o les xerrades, permeten relacionar-te amb perfils empresarials que d’altra manera seria molt més complicat. D’altra banda, poder oferir la teva experiència entre la xarxa i nodrir-te conjuntament amb altres companys dels teus assoliments i errors enforteix molt el creixement personal. Sens dubte és una de les millors xarxes d’Europa.

On veieu la vostra empresa en els pròxims 2-3 anys?

El mercat de flors artificials és un mercat que està creixent a passos molt ràpids i on no hi ha molt players. Volem ser la marca líder de flors artificials en tota Europa tant per a B2B com per a B2C. Els nostres plans són expandir-nos ràpidament, en aquest 2022, a 2 o 3 països europeus.

Quin és el vostre somni?

Poder liderar una empresa de nivell mundial, que gràcies a la seva existència afavoreixi a la societat i liderar el nombre més gran de persones, a escala internacional, amb el que poder satisfer les seves vides professionals. En definitiva, ser un referent empresarial amb els professionals que treballen a Blaine i amb el nostre model per Europa.

Enhorabona i benvinguts a Netmentora Catalunya!