B the Beach Brand: “Ens mou la nostra passió per la moda i l’amor per la naturalesa”

22 de febrer de 2022

B THE BEACH BRAND, startup que dissenya, produeix i comercialitza roba de bany sostenible per a dones, s’adhereix a Netmentora Catalunya.

B the Beach Brand produeix de forma local i ètica a Barcelona i només utilitza teixits regenerats de la més alta qualitat. Aquests teixits provenen d’ECONYL®. Empresa que recupera i crea materials, alhora que neteja l’ecosistema marí, a partir de matèria i xarxes de pesca abandonades que han quedat enganxades en els esculls de coral i en el fons dels oceans.

A més a més, des de B the Beach Brand cuiden amb detall totes les fases de la cadena de subministraments per a reduir al màxim el seu impacte en el medi ambient.

Què es perd el món si la vostra empresa no existís?

Bellesa. Comunitat. Transparència. Sostenibilitat. Una manera d’entendre el món en general i la moda en particular. Una alternativa a la moda low cost i la seva manera de fer negoci. “Som una empresa obstinada en el canvi. Una marca en la qual no cal renunciar al disseny i en la qual les peces no són a costa del planeta.” – Berta Rosiñol, Cofundadora de B the Beach Brand

Com vau decidir començar aquesta aventura empresarial?

Ens mou la nostra passió per la moda i el nostre amor per la naturalesa. Berta havia començat a dissenyar els seus propis biquinis des de feia alguns estius perquè no trobava biquinis sostenibles de producció local que li agradessin. Quan se’n va anar a viure a Austràlia va ser el moment en què va començar a pensar a dissenyar una col·lecció sencera i va tenir clar que necessitava ajuda per a poder tirar endavant el projecte. Jo, Maria, de seguida em vaig unir per a aconseguir els millors teixits sostenibles del mercat i començar a crear, entre les dues, el que és avui dia B THE BEACH BRAND.

Heu creat alguna empresa anteriorment?

No, B THE BEACH BRAND és el primer projecte per a les dues i ens il·lusiona compartir-lo.

Què és el que us ha cridat l’atenció de Netmentora?

El talent i la companyonia de la xarxa. Creiem que és un privilegi poder entrar a formar part d’una comunitat tan potent. Sentim que estem en bones mans per a poder desenvolupar i consolidar el nostre projecte i poder créixer, tant professionalment com personalment.

On veieu la vostra empresa en els pròxims 2-3 anys?

Ens agradaria que fos considerada com una marca de bany referent en sostenibilitat i disseny.

Quin és el vostre somni?

El nostre somni és que es produeixi un canvi real en la indústria de la moda, tant en la manera de produir com en la manera de consumir. Com a marca ens agradaria ser referents en sostenibilitat i disseny i aconseguir que algun dia els nostres productes siguin climàticament neutres. I, per descomptat, gaudir i aprendre molt durant el camí. Des de Netmentora Catalunya ens congratulem per incorporar a la nostra xarxa una empresa que impacta de forma tan positiva en el medi ambient, la societat i l’economia del nostre territori. Benvinguda, B the Beach Brand!